Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget stryper Hede

Nu är det dags igen. Landstinget är på hugget. Sedan 2008 har pågått försök att få bort Läkarstationen i Hede. Det gick inte, vi fick vara kvar, men bli ett eget företag.

Något år senare var det dags igen. En från Landstinget kom hit på ett möte. Han talade om för oss hur dåligt Hede hälsocentral gick. Vi borde läggas ner. Men då tog Bengt Liljemark fram de rätta siffrorna, som omfattade även utomlänspatienter (våra turister). De hade Landstinget glömt.

Nu är det dags igen! Landstinget och Skistar har bestämt att Svegs Hälsocentral ska öppna en läkarstation på Vemdalsskalet under vintersäsongen. Det betyder att Hede hälsocentral mister utomlänspatienterna och inkomsterna från deras respektive landsting.

För vår medlemsägda läkarstation, är den inkomsten av stor betydelse. Nu vet vi i Hede med omnejd, att vi med vår Läkarstation är en "nagel i ögat" på de styrande i Jämtlands läns landsting.

Om de får som de vill, kommer vi att ha minst sju mil till närmaste läkarstation. Vad händer då med ambulansen, tandläkaren och Apoteket?

Varför kan inte hela länet få leva?

I Östersund med omnejd finns minst tio läkarstationer, här har vi en. Hjälp oss i stället. Som ni nu gör, försöker ni stjälpa oss.

Glöm inte att protestera. Listor finns på affärer i Hede, Vemdalen, Vemhån och på Trosavik i Hedeviken.

Anita Nordén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel