Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget slår sönder vården

Landstinget är på väg att förstöra sjukvården i hela länet. En tanke på patienterna finns inte. Sedan 2010 har man raserat vården i Östersunds kommun då man motarbetade 15-16 primärvårdsläkare så att de slutade och ersattes av stafettläkare.

Nu är landstinget berett att lägga sådana avgifter på Nya Närvården att mottagningarna i Strömsund, Hoting och Hammerdal riskerar att stängas. Det berör många patienter.

Vad ska dessa erbjudas och vad kommer det att kosta?

Dessutom förstörs Bobergs planer på att öppna en mottagning i Östersund. Något som många sett fram emot.

Jag befarar att även Offerdal och kanske någon fler kommer att drabbas.

Sedan kan Hede och Fjällhälsan förstöras eftersom Landstinget och Skistar planerar en mottagning på Vemdalsskalet. Den lär väl bara vara öppen några månader om året. Man räknar säkert med att utomlänsturister ska bryta armar och ben så att en extra slant kan tjänas. Det kan medföra att Fjällhälsan måste stängas.

Landstingsrådet Jorderud sa i en intervju att landstinget skulle ställa upp om det blev problem. Hon sa att de hade ansvar. Vad har de att erbjuda när de inte kan erbjuda vård i Östersund?

Hoppas att ni som med knapp majoritet gav landstingsstyrelsen ansvarsfrihet inte mår så bra nu.

Ulla Britt Sunding

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel