Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget ska ta tag i sjukpenningtalen

Nu vill landstinget göra något åt de höga sjuktalen i länet. Landstingsdirektören har fått uppdrag att utreda problemet.

Länstidningen har i flera omgångar rapporterat om att länet har de högsta sjukpenningtalen i landet. Vid gårdagens sammanträde i landstingsstyrelsen fick landstingsdirektören uppdrag att ta fram förslag på en långsiktig process för att komma till rätta med problemet.

– Att ohälsotalen är så höga är det största problemet som vår hälso- och sjukvård har, säger landstingsstyrelsens ordförande Harriet Jorderud (S) i ett pressmeddelande.

Det handlar om att starta samarbete mellan arbetsgivare, försäkringskassan, arbetsförmedling och andra aktörer – allt för att ohälsotalen ska minska.

– I tiotals år har Jämtlands län haft höga sjuktal. Ibland har det förklarats med att det ska finnas en dålig "sjukskrivningskultur" i länet. Det har jag aldrig trott på och tror fortfarande inte på, säger Monalisa Norrman (V), tredje vice ordförande i landstingsstyrelsen.

Läs mer:

Landstingets miljonkris fortsätter