Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget överför journaler till ny privat hälsocentral

Landstingets patientjournaler kommer att överföras elektroniskt till företaget Nya Närvården och deras verksamhet i Hoting och Strömsund.

– Vi har fått besked från systemansvarig för journalsystemet på landstinget att detta är möjligt, säger Hans Boberg, läkare på Nya Närvården, i ett pressmeddelande.

Praktiskt går det till så att patienterna ger sitt samtycke och därefter begär Nya Närvården att landstinget skickar en elektronisk kopia på journalanteckningen.

– Detta är mycket positivt för patienterna. Säkerheten äventyras ej och de behöver inte betala för papperskopiering av journalen.

Den 3 december ska journalöverföringen komma igång.

Som LT skrev i veckan är möjligheten att dela patientjournaler mellan vårdgivare begränsad och från nya hälsocentralen i Hoting kom kritik när man inte såg ut att få tillgång till patienters journaler i Jämtlands landsting.