Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget överför journaler till ny privat hälsocentral

Landstingets patientjournaler kommer att överföras elektroniskt till företaget Nya Närvården och deras verksamhet i Hoting och Strömsund.

Annons

– Vi har fått besked från systemansvarig för journalsystemet på landstinget att detta är möjligt, säger Hans Boberg, läkare på Nya Närvården, i ett pressmeddelande.

Praktiskt går det till så att patienterna ger sitt samtycke och därefter begär Nya Närvården att landstinget skickar en elektronisk kopia på journalanteckningen.

– Detta är mycket positivt för patienterna. Säkerheten äventyras ej och de behöver inte betala för papperskopiering av journalen.

Den 3 december ska journalöverföringen komma igång.

Som LT skrev i veckan är möjligheten att dela patientjournaler mellan vårdgivare begränsad och från nya hälsocentralen i Hoting kom kritik när man inte såg ut att få tillgång till patienters journaler i Jämtlands landsting.