Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget leder prisvinnande miljösatsning

Jämtländska Clean Tech region har blivit utnämnd till den mest innovativa regionen i världen av förlaget bakom tidningen The New Economy, i konkurrens med 40 andra regioner i världen.

Annons

Handelskammaren Mitt är de som genomfört lanseringen och nu får ett stort miljöpris i London.

Initiativtagare till arbetet i Jämtland och Västernorrland är Jämtlands läns landsting.

Priset delas ut till regioner som ligger långt framme i sitt miljö- och energiarbete.

Landstinget är alltså projektägare för det gemensamma projektet ”Offentlig och privat samverkan för export av energi- och miljöteknik”.

Bakom satsningen ligger förutom landstinget också länsstyrelserna i Jämtland och Västernorrland samt Östersunds och Sundsvalls kommuner.

Målet är att uppmuntra samverkan mellan privat och offentlig sektor, men också att exportera sina miljökunskaper utomlands, berättar landstinget i ett pressmeddelande.

Ett exempel är att Jämtkraft tillsammans med en region i Tjeckien bygger ett kraftvärmeverk tillsammans.

En del av projektet har varit att lansera Clean Tech region, vilket innebär en region som ligger långt framme när det gäller miljö- och energiteknik.

Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Lundqvist deltar i ceremonin tillsammans med olika miljöteknikföretag och landshövding Bo Källstrand från Västernorrland.

Här får de även en möjlighet att berätta mer om sina framtidsplaner med Clean Tech.

Priset delas ut på Londonbörsen och följs upp av en mottagning på Svenska ambassaden.