Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget – en viktig politisk aktör

Landstinget är en okänd maktspelare i valrörelsen. De flesta har dimmigt begrepp om vad de 55 landstingspolitikerna egentligen sysslar med. 

Jag är en av tre folkpartister som allesammans arbetat hårt med de medel vi har till hands för att skapa en god sjukvård, bra kommunikationer och en bra länsutveckling. Vi gör det skriftligen genom förslag, i diskussioner och debatter med våra politiska meningsfränder och motståndare.

Vi söker driva utvecklingen mot en mer liberal vårdpolitik där du som medborgare/patient/kund skall vara centralpunkten och inte de som omger dig. Tyvärr är det så att verksamheten och dess görande och låtanden oftast ser sig som viktigare än patienten.  Det är socialistisk vårdpolitik som gärna bygger hus och har stora förvaltningar i motsats till liberal vårdpolitik som mest ägnar sig åt patienten och dennas behov.

Vi hanterar årligen cirka 3 miljarder kronor i skatte-pengar, sammanträder och fattar viktiga beslut ca sex gånger om året. 

Du som väljare bestämmer om du vill ha en efter 80 års ständigt maktinnehav trött majoritet av socialistiska politiker med Socialdemokrater, V och MP eller en alert och pigg majoritet med många Folkpartister tillsammans med våra allianssyskon. Valet är ditt, makten likaså. Nyttja den klokt i landstingsvalet.

Finn Cromberger (FP), landstingskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel