Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsåkare körde på dräktig älg

Jesper Modin, skidåkare i landslaget, krockade med en älg på vägen hem till Östersund i söndags. När han inspekterade bilen efter kraschen kom nästa chock – det låg en nyfödd älgkalv på passagerarsidan.

Det är Sportbladet som rapporterar den spektakulära historien. Jesper Modin, som bor i Östersund, var på väg hem efter en semester i Marocko.

I höjd med Brunflo blev hand bländad av solen samtidigt som en älg sprang över vägen. Kollisionen gick inte att undvika.

Jesper Modin beskriver på sin blogg hur älgen slungades över bilen och ner i diket. Själv klarade han sig helt oskadd.

– Jag tar mig ut ur bilen så fort som möjligt och tänker bara "shit, jag är inte skadad någonstans". Jag spottade ut glassplitter och inälvor från älgen och såg att hela älgens maginnehåll låg mellan sätena i bilen, säger Jesper Modin till Sportbladet.

När bilen hade bärgats till Östersund skulle Jesper Modin hämta försäkringspapper och öppnade passagerarsidan. Där gjorde han nästa upptäckt.

– Då ser jag en älgkalv som ligger där med navelsträng upp och allting. Och den lever för fullt! Man får en sådan chock att man inte fattar att det är sant. Först min tur och sedan händer det här! Jag måste ha förlöst den i kraschen, säger Jesper Modin till Sportbladet.

Efter kontakt med viltvårdare beslutades att kalven skulle avlivas eftersom den inte skulle klara sig utan sin mamma.