Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landmärket har fått ett namn

Den blir Östersunds högsta hus och den utlovas att vara fager så att den syns lång väg.

Nu är det klart vad höghuset på Valhall kommer att heta.

Annons

För var dag växer den med en våning. I slutet av nästa år ska den stå klar med 16 våningar 56 lägenheter. Höghuset på Valhall kommer knappast att gå någon förbi och med dess höjd blir den också ett nytt landmärke över staden. Så självklart måste byggnaden ha ett namn.

Sagt och gjort. En namntävling anordnades av Östersundshem och inte mindre än 178 namnförslag kom in. Sex förslag fick allra flest röster: Gladsheim, Odenskrapan, Glitne, Breidablick, Fagerskrapan och Atlas, och nu har en ensam segrare korats.

Håll i hatten, Östersunds högsta byggnad kommer att heta Fagerskrapan. Ett förslag som Ann Christine Dahlman ligger bakom.

– Vi tror att Fagerskrapan är ett namn som östersundsborna snabbt vänjer sig vid och börjar använda. Det är dessutom inga problem att förstå namnets betydelse. Skrapa står för ett högt hus och Fager bygger både på att det är en vacker byggnad och att den ligger vid Fagerbacken, säger Tord Andnor, styrelseordförande, Östersundshem.