Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landets ledande mc-trialteam finns i Gällö

Hoppsan vad man inte visste att det fanns i Gällö. I varje fall har ingen berättat för LT:s lokalredaktör i Bräcke kommun att landets ledande team för motorcykel-trial har sitt säte på orten.

Annons

Lika lite kände vi följaktligen till att detta team leds av Johan Loftarp, 56, Gällöbo sedan fyra år tillbaka, som i sitt köksskåp har landslags- och VM-meriter och som under sin aktiva tid var rankad fyra i Sverige.

Mc-trial, som skulle kunna beskrivas som konståkning på motorcykel, är en mycket publikvänlig sport där det inte alls handlar om att åka fort.

Här handlar det om att på det mest vådliga sätt klättra uppför och utför hinder som byggts upp eller banlagts ute i något oländigt avsnitt terräng.

Mc-trial av finaste märke bjöds sålunda i lördags när kommunala räddningstjänsten och motorcykelklubben Huggori tillsammans arrangerade välbesökt familjedag i anslutning till brandstationen i Gällö.

Brandkåren visade upp sig och sina färdigheter och mc-klubben sig och sina åkdon.

Johan Loftarp har gjort sitt för att föra familjens stolta trialtraditioner vidare.

Sålunda förvaltas arvet med den äran av hans son Viktor, 18, som vid lördagens arrangemang i Gällö bjöd på hisnande show.

Han gjorde det tillsammans med sin lagkamrat i Team Loftarp, Emil Skoglund, Hudiksvall.

Den tredje lagmedlemmen, Patrik Andersson, Timrå, kunde inte delta på grund av hälsoskäl.

Han förväntas dock vara pigg och kry när team Loftarp till helgen har uppvisning på bil- och motormässan på Frösön.

Team Loftarp kör i svåraste och därmed mest krävande klassen, MCA.

Lagbasen Johan, som numera kör i enklaste klassen, MCC, brukar inte kunna hålla sig, utan deltar ofta i lagets uppvisningar.

Johan Loftarp hade byggt upp lördagens uppvisningsbana där färden gick över EU-pallar, kabelvindor, en lastcontainer och en Volvo 244, en färd som näppeligen hade gått att genomföra till fots och med elementära klättringskunskaper. Imponerande.

Den lokala mc-klubbens mystiska namn Huggori förtjänar en förklaring.

Ronny Andersson skulle för några år sedan besiktiga en V8-bestyckad trike som skulle döpas till Huggorm.

Besiktningsmannen skrev fel och på den vägen är det.