Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnade förrådet för bakstugan

Rainer Löthman, 52, Mälgåsen, Bräcke, förlorade jobbet när Kronan minimerade sin verksamhet i vårt län. Från att tidigare ha varit ambulerande civilanställd förrådsman och sysslat med försvarets drivmedel och materiel, främst i berganläggningar, har han nu sadlat om rejält och blivit egen entreprenör i livsmedelsbranschen.

Härom dagen var alla formalia och penningtransaktioner avslutade för Rainers köp av den fastighet som inrymmer tunnbrödsbageriet med tillhörande tunnbrödscafé i Stavre, Bräcke, och där han nu blir bagare.

Från att tidigare ha varit verksam under allra tyngsta sekretessgraden får han nu byta attityd till att försöka synas så mycket som möjligt.

– Det är möjligt att vi gör lite omstajling av skyltar och färgsättning, men i övrigt ska vi driva det hör företaget precis som förre ägaren Lennart Larsson gjort under sina åtta år med företaget.

– Det är så många som skryter av brödet från Stavre, så jag tror inte att vi ska göra några ändringar i receptet.

– Det är dock inte omöjligt att vi så småningom gör ett bröd som är lite mera kryddat.

Förutom E 14-trafikanterna utanför husknuten har Stavrebageriet företag som Coop Forum och Ica Maxi i Östersund och några dagligvarubutiker i Bräcke kommun på sin kundlista.

Rainer Löthman åtnjuter i sitt nya projekt en del trygghetsförmåner som försvarsmakten erbjudit dem som tvingats lämna sina jobb i försvaret.

– Om man har idéer får man hjälp.

Rainer Löthman hyr tillsammans med sin sambo Åsa Nilsson och tvåårige Manne en lägenhet i Mälgåsen, ett boende som de nu lämnar för att flytta in i bostadslägenheten på bageriets övervåning.

Åsa är nattarbetande på Gellinergården i Gällö.

– Beroende på hur det här går tänker jag tills vidare jobba kvar på Gellinergården.

Rainer har ett 30-årigt förflutet i den kommunala räddningstjänsten i Gällö, ett uppdrag som han nu lämnat.

LT har tidigare rapporterat om hur Lennart Larsson köpt Bromyra Tjärn utanför Bräcke centrum, en anläggning som förutom själva tjärnen innehåller ett bostadshus dit Lennart flyttar.