Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämna högstadiet ifred

Hösten 2012 föreslog utbildningsgruppen Bräcke nedläggning av högstadiet i Kälarne efter en utredning av skolchefen.

På möte i Kälarne hösten 2012 fick utredningen och förslaget underkänt. Kommunen backade och gav direktiv till utbildningsgruppen att utredningen skulle bedrivas så öppet och metodiskt att samtliga intresserade upplever medinflytande!

Den 22 januari hade utbildningsgruppen inbjudit till föräldramöte om förslag till kommunstyrelsen.

Utbildningsgruppens förslag var att lägga ned högstadiet i Kälarne och flytta eleverna till Hammarstrand. Ordförande Jörgen Persson (S) uppgav också att för att fortsätta högstadiet i Kälarne måste Bräcke kommun skjuta till mer pengar.

Invändningarna från auditoriet var kraftiga. Inga av kraven från mötet ett år tidigare var åtgärdade. Man hade heller inte uppfyllt utredningsdirektiven.

Persson framförde att för att driva högstadiet vidare krävdes tillskott av pengar från kommunen. Jörgen Persson sa under mötet att vi skulle vara glada för informationen han gav. Han hade kunnat ge förslaget till KS utan att informera om det innan. Då hade vi stått inför fullbordat faktum.

Hur var det med öppenheten och medinflytandet?

Det redovisades från lärarhåll att man har lösning på frågan om lärarkompetens och eventuell brist. Rektor Reidar Otterbjörk redovisade att man klarar budget och lärarkompetens fram till år 2025.

Jörgen Persson far med osanning i budgetfrågan. Utbildningsgruppen har inte gjort något i utredningsväg på drygt ett år. Man vill utestänga kälarneborna i en viktig fråga.

Detta är ett tydligt exempel på pampvälde och bristande respekt för demokratin.

Dra tillbaka förslaget om nedläggning av högstadiet i Kälarne!

Eje Åhlander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel