Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammstek med citron- och gräddkokt kronärtskocka

Festlig söndagsstek med smakrik sky där du tar tillvara på både citronsaften och skalet.

Annons

Det här behöver du till 6 personer:

900 g lammstek

2 stora vitlöksklyftor

3 msk hackad timjan

rivet skal och saft av 2 citroner

2 msk smör- & rapsolja

1 msk flingsalt

5 dl matlagningsgrädde

3 msk koncentrerad kalvfond

600 g kronärtskockshjärtan i marinad (2 burkar)

salt

svartpeppar

1 msk flingsalt

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175°. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda dem med 2 msk timjan, rivet skal av 1 citron, smör- & rapsolja och flingsalt. Gnid in steken med blandningen. Lägg den i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 56 grader, cirka 1 timme. Koka ihop stekskyn med grädde och fond i en kastrull, cirka 5 minuter. Tillsätt avrunna kronärtskockor, resterande timjan och citron. Koka ytterligare 3–5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär steken i skivor. Servera med gräddkokta kronärtskockor.

Receptet kommer från Arla.

Annons