Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lammstek med citron- och gräddkokt kronärtskocka

Festlig söndagsstek med smakrik sky där du tar tillvara på både citronsaften och skalet.

Annons

Det här behöver du till 6 personer:

900 g lammstek

2 stora vitlöksklyftor

3 msk hackad timjan

rivet skal och saft av 2 citroner

2 msk smör- & rapsolja

1 msk flingsalt

5 dl matlagningsgrädde

3 msk koncentrerad kalvfond

600 g kronärtskockshjärtan i marinad (2 burkar)

salt

svartpeppar

1 msk flingsalt

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175°. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda dem med 2 msk timjan, rivet skal av 1 citron, smör- & rapsolja och flingsalt. Gnid in steken med blandningen. Lägg den i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 56 grader, cirka 1 timme. Koka ihop stekskyn med grädde och fond i en kastrull, cirka 5 minuter. Tillsätt avrunna kronärtskockor, resterande timjan och citron. Koka ytterligare 3–5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär steken i skivor. Servera med gräddkokta kronärtskockor.

Receptet kommer från Arla.