Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lammlasagne

Lasagne med lammfärs är ett fantastiskt gott sätt att variera denna populära maträtt på. Den blir mustig och god med den perfekta smakkombinationen fetaost och soltorkade tomater.

Annons

4 personer:

400 g lammfärs

1 st morot

1 st gul lök

1 stjälk blekselleri

1 st färsk röd chili

2 st vitlöksklyftor

2 msk Smör-&rapsolja, oliv

2 dl rödvin

400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 msk hackad färsk rosmarin

2 st lagerblad

salt och peppar

9 st lasagneplattor

2 dl crème fraiche fetaost&soltorkade tomater

2 dl Svecia, riven

Så här gör du:

Skala och skär morot, lök och selleri i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin, skala och skiva vitlöken tunt. Fräs grönsakerna på svag värme i smör-&rapsolja 2-3 minuter, rör om då och då. Bryn färsen och tillsätt rödvinet. Låt koka några minuter. Tillsätt de frästa grönsakerna, tomater, tomatpuré, rosmarin och lagerblad. Sjud på svag värme i minst 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 1/3 av crème fraichen i botten på en ugnssäker form. Varva sedan lasagneplattor, köttfärssås och ost i formen. Avsluta med crème fraiche och ost. Tillaga i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Receptet kommer från Arla.