Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LALEH, DARIN OCH HÅKAN HELLSTRÖM med flera "För kärlekens skull - svenska artister hyllar Ted Gärdestad"

(Eva/Universal)
Bästa låt: "För kärlekens skull"

Betyg: 3

För drygt 25 år sedan, strax efter sin död, återupprättades Cornelis Vreeswijk som en cool artist när dåtidens stora tolkade honom på skivan "Den flygande holländaren". Ted Gärdestad är som gjord för samma äreräddning - hans personliga bekymmer och tragiska öde står i vägen för hans glimrande katalog hos allt för många människor.

Och nu gör flera av nutidens stora namn ett gott försök. Håkan Hellströms tolkning av "Äntligen på väg" är visserligen inspelad redan för tolv år sedan, men sticker ut liksom Tomas Andersson Wijs svarta version av titelspåret och Markus Krunegårds återhållsamma "Oh, vilken härlig da'".

De riktigt egensinniga tolkningarna saknas - någon borde ha tagit ut svängarna lite mer - men jag tror många kan få upp ögonen för en stor artist i och med den här skivan. Gott så.

Mikael Forsell/TT

mikael.forsell@tt.se