Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laleh balanserar på gränsen till effektsökeri

Laleh

Var: Stortorget

När: Lördag, 21.45

"Är det något som jag vill att ni tar med er hem i kväll så är det –det här".

Säger Laleh och ger oss "Goliat", där barndomens framtidsdrömmar bär låtens huvudpersoner långt. Kanske ända fram?

Jag har alltid tänkt att Lalehs musiklandskap är som en dröm, allt verkar möjligt och omöjligt på en och samma gång. Världen är stor, eller kanske är den liten? Verklighetens begränsningar existerar inte. Allt – genrer, språk, berättelser – blir till ett.

Och det är i det landskapet som vi får driva i när lördagsskymningen sänker sig över välkända, älskade låtar som "Invisible", "Live tomorrow" och "Speaking of truth". Rökmaskinen bildar mystisk dimma, i bakgrunden bildprojektioner av ökenlandskap, stjärnhimmel och fyrverkerier.

Laleh vet hur man skapar stämning och hon går bara över gränsen till effektsökeri ibland. Dansshowen, som blir en show i showen, är till exempel bara onödig, Laleh är stark nog att fylla scenen ensam. Hennes scenpersonlighet har utvecklats. De förr så utförliga kärleksförklaringarna till publiken är utbytta mot små leende pussar i mikrofonen. På ett sätt har hon blivit mer teatralisk, samtidigt som det finns ett större allvar i leken. "Some die young" inleds med allsång, och vilken allsång sen. Många fick säkert med sig de där framtidsdrömmarna hem.

Sara Strömberg