Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkare slipper kritik

En läkare på en vårdcentral i Härjedalen får ingen kritik från Inspektionen för vård och omsorg, efter en anmälan om att denne skulle ha missat en hjärnhinneinflammation.

Det var i våras som en patient sökte vård och klagade på ont i örat. Enligt läkaren handlade det om en vaxpropp och patienten ordinerades öronskölj. Två dagar senare fick patienten kraftiga symptom och sökte akut hjälp på Östersunds sjukhus. Där visade det sig att patienten hade en hjärnhinneinflammation som orsakats av en öroninflammation.

Läkaren anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg som gått igenom ärendet. Enligt inspektionen så gjorde läkaren sin bedömning utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet. Det fanns inga tecken på inflammation när patienten sökte vård. Därför får inte läkaren någon kritik.