Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lågvatten av företagare

Replik på debattartikeln "Fråga företagen" på ltz den 22 mars. Det är uppkommer blandade känslor efter att ha läst företagarnas artikel, underskriven av bland andra Nils-Åke Hallström och Ola Toftegaard.

Först och främst verkar artikelförfattarna ha en skev bild av vad som skapar jobb. Det är inte enbart nuvarande företag som skapar jobb, det är kommande nya företag, det är landstingen, kommunerna och staten, och drar man saker till sin spets så är det människor som skapar jobb. Ur mitt perspektiv, ökar antalet jobb om vi genom olika aktiviteter ökar människors kompetens och konkurrenskraft. Då uppkommer fler och bättre affärsidéer, innovationer, företag och som ett resultat därav skapas fler arbeten. Även existerande företag blir bättre då dess medarbetare är mer konkurrenskraftiga. Det gäller att börja i rätt ända. Kanske är det därför skolpolitiken har blivit valets hetaste fråga? Människor i Sverige förstår att när skolresultaten sviker, så kommer Sveriges framtida konkurrenskraft på den globala arenan också att svika i framtiden. Detta slår hårt mot de framtida jobben.

Jag läser vidare i er debattartikel och förstår på de förslag till jobbskapande förändringar som ni spaltat upp, att ni företagare vill ge sken av att ha små marginaler. Men det har ni ju inte? Senast för någon vecka sedan läste jag att Nils-Åke Hallström var en av de med absolut högst inkomst i Jämtland. Ändå innehåller förslagen krav på:

# Lägre skatter.

# Ändra arbetsrätten.

# Minska lönekostnaderna.

Jag blir helt uppriktigt väldigt förvånad över att dessa förslag kommer från er som är så framgångsrika, och det, tillsammans med den verklighetsfrånvända attityd ni har i jobbfrågan, gör att jag kommer att arkivera denna debattartikel i mappen med lågvattenmärken. Det bästa med denna artikel är antalet underskrifter, vilka är få.

Vilket är då mitt förslag för att skapa nya jobb? 

Vänd på skolresultatens nedåtgående trend!

Samhällsintresserad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel