Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägre sarg – en av flera nyheter i hockeyn

Hockeyförbundets styrelse har infört en del regelmässiga nyheter som ska gälla kommande säsong.
Bestämmelserna baseras på det internationella förbundets ändringar. Här är ett urval av nyheterna i regelboken:

Sargen – en lägre sarg införs. Det nya utförandet ska minska skaderisken.

Banans indelning – de blå linjerna flyttas 153 centimeter närmare mittlinjen. Större ytterzoner anses gynna offensiv ishockey.

Icing – linjemannen stoppar inte spelet när pucken passerar icinglinjen. I stället ska linjemannen avvakta för att se om en spelare från det anfallande laget kan ha möjlighet att nå pucken först. Om linjemannen bedömer att den anfallande spelaren kommer hinna först till pucken, ska icingen slås av. Denna bedömning ska ske senast i linje med tekningspunkterna i anfallszonen. Om det är svårt att bedöma vem som kommer att nå pucken först, då ska icing dömas.

Nedsläpp – försvarande spelare ska sätta ned klubban först vid nedsläpp (tidigare har det varit den anfallande spelaren). Förhoppningen med regeländringen är att skapa fler målchanser.

Skyddsglas – nyare moderna glas ska på sikt ersätta de befintliga. De nya glasen är mer flexibla och minskar skaderisken. (TT)