Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägg nya arenan centralt

Den nya arenan är en stor investering. Planeringen måste göras så att verksamheten i den kan ge mesta möjliga intäkter för att finansieringen inte ska bli en för stor kommunal belastning.

Enbart som idrottsarena långt borta på Stadsdel Norr ger den sannolikt små inkomster – klubbarnas verksamhet drivs ju dessutom med kommunalt stöd. En central och optimal placering är enligt min mening på nuvarande travområdet.

Flytta travanläggningen till Wången eller Ovalla och planera in arenan samt så småningom även ett nytt sjukhus där Östersundstravet ligger.

Här kan arenans evenemang kombineras med fd Folkets Hus och intilliggande hotell. Travområdet, nu cirka 30 hektar stort, ger idag per arealenhet troligen endast blygsamma kommunala intäkter och arbetstillfällen. Till detta område finns ju redan det allra bästa av tillfartsvägar, transportmöjligheter och ytor för parkering. Mer centralt än så i Östersunds tätort kan det inte bli.

Samtidigt kan travsporten få en ny och modern anläggning. Den nuvarande är vad jag erfarit sliten och i stort behov av upprustning.

Anders Hansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel