Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägg blodvärdena på bordet!

Per Elofsson har offentliggjort sina blodvärden. Ett litet steg för mänskligheten – ett stort steg för skidsporten.

Nu har vi svart på vitt att han var ren under sin storhetstid. Det fanns de som tvivlade. I bästa fall sätter han press på fler misstänkta att göra samma sak. Uppdrag granskning avslöjade i vintras flera fall av otillåtna, eller i varje fall höggradigt misstänkta blodvärden hos förra generationens elitskidåkare. Det rörde om rejält. Nu avslöjar Västerbottens-Kuriren att dopningens okrönte konung, österrikaren Johan Mühlegg, hade kunnat stoppas före OS i Salt Lake City 2002, men kontrollanterna var inte riktigt säkra på hur han såg ut. Häpnadsväckande.

I Norge väckte Uppdrag gransknings reportage ungefär samma entusiasm som Edward Snowdens avlyssningsavslöjanden gjorde i USA. Norrmännen vägrar avslöja några blodvärden. Per Elofsson förvånas över reaktionen och konstaterar stillsamt: "man börjar ju fundera om det är något som ligger bakom".

Det finns bara ett sätt att bevisa motsatsen. Gör som Per Elofsson: Lägg korten på bordet.