Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagerbäck: Vi förtjänade segern

/

En förlust hade varit en grym besvikelse. 0–0 mot Portugal splittrade förbundskaptenen Lars Lagerbäck. Spelet stämde perfekt – men räckte inte till seger.

Annons
– Det är ganska lätt att sammanfatta den här matchen. Jag är väldigt, väldigt nöjd med spelarnas prestation och lite missnöjd med resultatet. Spelet stämde precis som vi ville ha det och hade förberett. Vi hade kunnat vinna den här matchen, säger Lagerbäck.
– Spelmässigt är vi kanske snäppet bättre än dem och ser man till första halvlek har vi åtminstone fyra riktigt bra lägen. Sett till chanserna förtjänade vi segern.
I det långa perspektivet kan varken Lagerbäck eller någon annan säga vad den mållösa matchen får för betydelse för utgången av grupp 1.
Gruppsegraren går direkt till VM-slutspelet i Sydafrika sommaren 2010. Åtta av nio grupptvåor gör upp i play off om Europakvalets fyra återstående platser.
– Man brukar säga att man ska vinna sina hemmamatcher och spela oavgjort borta för att vinna gruppen, men vi har inte förlorat många bortamatcher så jag tror att vi kan störa Portugal där nere i mars.
Då får landslaget klara sig utan nye kaptenen Zlatan Ibrahimovic. Han fick sin andra varning i kvalet och är avstängd den 28 mars.
Vad säger du om varningen?
– Den känns lite petigt, tycker jag. Han föste undan honom (José Moutinho) lite med armen. För mig känns den ganska tuff. Men det är inget att göra åt, det går inte att ändra domslut efteråt utan bara att acceptera.

Mer läsning

Annons