Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lag Lindström vann Sundbyberg Open

Först besegrades några av de bästa lagen från Europa. Nu har den svenska curlingeliten avverkats. Lag Lindströms otroliga segertåg ser ut att kunna bära hur långt som helst!

Annons
– Fantastiskt! Det här är det största som hänt för oss, kommenterar coach Kenneth Lindström, efter finalvinsten i Sundbyberg Open.
Lilla Lit och lag Lindström är ute på ett rejält erövringståg. Ett helt respektlöst sådant. European Junior Curling Tour är en nystartad och internationell turnering bestående av tre deltävlingar. Totalvinnaren blir erbjuden en plats i nästa års Europatour för seniorer.
Och vem vann då inte den första deltävlingen i Norge och Oslo, om inte Lit. Detta för dryga veckan sedan.
Kenneth Lindström är lyrisk när han berättar om upplevelsen.
– Det är ju hur stort som helst att vi från Lit kan vinna den deltävlingen. Vi möter ju de bästa lagen från Europa, säger Lindström.
Fylld av självförtroende tog sig laget därefter ned till Stockholm för spel i Sundbyberg Open – med åtta deltagare från Elitserien!
Lit ställdes inför ett tufft gruppspel, men tog sig vidare till kvartsfinal mot Sundbyberg/Euro. Ännu starkare spel där ledde sedan till semifinal mot Mjölby/Stenberg, som tillslut vanns med 2–0.
Redan där var bragden ett faktum. Men Lit ville mer; i finalen besegrades Sundbyberg/Maberg med 4–2. Detta efter en enormt stark öppning av matchen.
– Helt fantastiskt! Nu har vi slagit några av de bästa lagen både i Europa och Sverige, säger en överlycklig Lindström.
Och det är inte slut än.
Om 14 dagar bär det av till Skottland för den andra deltävlingen av European Junior Curling Tour.
Europa får se upp med lag Lindström från Lit.
Fotnot: Lag Lindström består av Kristian Lindström, Alexander Lindström, Henrik Leek, Oskar Eriksson, Christoffer Sundgren.

Mer läsning

Annons