Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lag Lindström kopplade greppet om European Junior Curling Tour

Juniorcurlinglaget Lindström kopplade greppet när de vann första deltävlingen av European Junior Curling Tour.
– Helt grymt, säger coachen Kenneth Lindström.

Annons
European Junior Curling Tour är en nystartad internationell tävling som är uppdelad i tre deltävlingar. Den första avgjordes i Oslo i helgen.
Den totala vinnaren i touren kommer att bli erbjuden en plats i seniorernas Europatour nästa år. Två svenska lag fanns med i killarnas grupp som totalt bestod av tolv lag.
– De absolut bästa lagen i Europa är här. Det var grymt härligt att vi vann, det betyder att vi är svår att slå ute i världen, säger Kenneth Lindström, coach för Litslaget.
Lag Lindström, som består av Christoffer Sundgren, Henrik Leek, Alexander Lindström, Oskar Eriksson och Kristian Lindström, fortsätter att visa en strålande form. Senast vann de första sammandraget i den norska elitserien. Då besegrade de sina norska juniorkollegor Team Rolvsjord. I Oslo i helgen besegrade de sina kollegor igen i semifinalen.
I finalen väntade lag Mario Freiberger från Schweiz. Det blev en väldigt jämn final, efter sex omgångar stod det 3–3. Men i den sjunde omgången kom avgörandet, då tog Lag Lindström en trea och sedan höll de bara undan.
– Det var väldigt bra spel från båda lagen. Vi gick runt på våra fem spelare och vi har en fantastiskt bra laganda, det är viktigt, säger Lindström som berättar om prispengarna som också är en viktig del när det är svårt att få sponsorer:
– På de här två tävlingarna vi har spelat nu har vi vunnit nästan samma summa som vi har sponsorer.
Nästa deltävling i European Junior Curling Tour avgörs i Skottland 14–16 november.
Annons