Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lag Lindström bäst i norska elitserien

/
  • Lag Lindström vann i norska elitserien och siktar högt framöver. Från vänster Kristian Lindström, Christoffer Sundgren, Oskar Eriksson, Henrik Leek och Alexander Lindström. Foto: Örjan Leek

Juniorcurlinglaget lag Lindström från Lit visade strålande form när man i helgen vann sammandraget i den norska elitserien.

Annons
Lag Lindström, som består av Christoffer Sundgren, Henrik Leek, Alexander Lindström, Oskar Eriksson och Kristian Lindström, begåvades med ett wild card och tackade för den fina gesten genom att sopa banan med hela den norska eliten.
15 norska lag, därav ett juniorlag, fanns på plats i Oppdal. Och efter fem raka segrar för lag Lindström så stod man öga mot öga med sina norska juniorkollegor. Det blev en rafflande final som gick till skiljespel.
– Dom hade sista stenen men lyckades bara få bort en av våra två stenar, berättade nöjda coachen Kenneth Lindström.
Om fjorton dagar blir det en ny resa till Norge och Oslo där man ska deltaga i en internationell tävling. För motståndet står bland andra de amerikanska juniovärldsmästarna från 2007 och en handfull andra meriterade lag.
– Det handlar om en juniortour som sen fortsätter i Skottland, Tyskland och avslutas i Danmark, berättar Kenneth Lindström vidare.
Annars finns fokus för laget i huvudsak på JVM som avgörs i kanadensiska Vancouver i mars.
– Vi är rejält revanschsugna då vi föll på mållinjen i fjol, säger Lindström.
På hemmaplan spelar kvintetten division I med start den 21 november.
Och målsättningen där är solklar.
– Vi ska bara vinna ettan för att sen ta steget upp i elitserien, säger Kenneth Lindström utan att darra det minsta på stämman.

Mer läsning

Annons