Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laddat för konstvecka

Gerillakonstföring är ett av knepen för att göra konsten tillgänglig under konstens vecka.

– Målet är att man skall längta till konstens vecka, så som man längtar till att Storsjöyran skall börja, säger Karin Kvam länskonstkonsulent.

På fredag tjuvstartar konstens vecka för femte året i rad med en konstparad, tal och uppträdanden i Östersund och samtidigt i Järpen. Grafik, foto, videokonst, installationer och skulptur är bara några av de konstformer som konstföreningar från hela länet bjuder på. Bara i Östersund kan besökarna njuta av konstverk som kommer att finnas tillgängliga i 29 av stadens skyltfönster.

– Konstens vecka handlar om att göra konsten tillgänglig för människor som normalt inte brukar ta del av konst, säger Anders Rasmusson samordnare av konstens vecka.

– Besökarna kommer bokstavligen talat snubbla över konsten som kommer att finnas tillgänglig i nästan hela länet, fortsätter Anders Rasmusson.

Konstens vecka är ett samarbeta mellan olika konstföreningar, institutioner och gallerier över hela länet.

– Jag brukar säga att detta är ett stort, litet län. Och jag tycker vi kan vara stolta över att det finns så mycket konst, annars skulle det inte finnas så många gallerier. Ju mer kultur du ser, ju mer kultur vill du ha, säger Karin Kvam.