Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laddar för UF-mässan

Med bara en månad kvar till Ung Företagsamhets mässan i Östersund jobbas det för fullt inne hos Handel- och administrationsprogramment på Hjalmar Strömerskolan.

Det är första gången som årskurs 2 deltar och klassläraren Katarina Salomonsson är glad över att eleverna deltar ett år tidigare.

– Det har slagit väl ut och genom sina UF-företag får de arbeta praktiskt i ämnen som marknadsinköp, näthandel och personligt försäljning, vilket är toppen, säger hon.

Julia Lawner och Jennifer Funseth har ett tydligt miljötänk med sitt företag där de återanvänder textilier som lakansväv, gardiner och virkade dukar som de samlat in och skapat lampskärmar av.

– Vi har doppat lakansremsor och dukar i tapetklister och virat dem mot en uppblåst badboll med en plastfolie mellan. Vi provade med en ballong först men då blev lampskärmen för oval, säger Julia Lawner.