Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkan är viktig socialt

Annons

Nu har förtidsröstningen till Kyrkovalet börjat. Du ska ha fått hem din röstsedel i brevlådan och alla över 16 år får rösta. Jag ställer upp i valet till kyrkofullmäktige i Frösö, Sunne och Norderö församlingar för Socialdemokraterna. Det är många år sedan jag aktivt tog ställning för att vara medlem i Svenska kyrkan.

Min tro är privat, men jag bär den lika självklart som luften i mina lungor. Att jag valde svenska kyrkan berodde på att tron stämmer, men också att den dels tillåter kvinnliga präster, dels att den tillåter präster att gifta sig men även att den är demokratiskt uppbyggd.

Nu väljer jag att engagera mig i kyrkan för att kyrkan har en viktig plats och roll i samhället och jag vill att kyrkan ska fortsätta med sina otroligt viktiga sociala aktiviteter.

Vi socialdemokrater vill ta bort alla avgifter inom barn- och ungdomsverksamheten.

Vi vet att många föräldrar inte har råd att ens ge en tjuga till en utflykt. Svenska kyrkans egen forskning visar att föräldrarnas inkomstnivå avgör om deras ungdomar väljer att konfirmera sig. Det finns så klart flera skäl till det, men det ska inte vara ekonomin som avgör till exempel deltagande på konfirmationsläger.

Jag vill också arbeta för att själva kyrkobyggnaderna ska få användas av andra samhällsviktiga organisationer, till exempel skolan vid skolavslutning, utan att det ska finnas präster eller motsvarande som talar.

Vi socialdemokrater vill se en kyrka som står upp för allas lika rätt och värde. En kyrka som bekämpar de växande klassklyftorna. En utåtriktad kyrka, som engagerar sig i samhället och slår larm när kommun, landsting och stat inte tar sitt ansvar för välfärden.

Mona Modin Tjulin, Orrviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel