Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kylan dämpade i Lofsdalen

6 procent mera bokningar och 8 procent fler människor har det varit i Lofsdalen under årets vintersäsong.

– Det har varit en bra säsong men vi har haft lite otur med vädret då det varit kallt, summerar turistchefen Katarina Lidberg.

Det vita guldet börjar smälta bort från backar och spår. Nu kan Lofsdalen summera årets vintersäsong och som vanligt har det varit en ökning. Men vinterns långvariga kyla har till viss del dämpat utvecklingen, allt enligt de som var med under onsdagens möte i Glöte där turistföretagare och övriga intressenter hade samlats.

En utav vinterns nyheter i Lofsdalen var det nybyggda allaktivitetshuset som invigdes i december.

– Vi har haft mycket folk och fått mycket positiva kommentarer så det känns som ett lyft, säger Jens Orsholm, driftsansvarig för huset som kostade 25 miljoner kronor att färdigställa.

En annan nyhet som utvecklades bra var charterflygen från Danmark som lockade många nya besökare från vårt södra grannland.

Även de som är ansvariga för de olika spårsystemen i Lofsdalen, Lofsdalsspår, känner positiva vibbar efter den gångna vintern där spåren och lederna hållit högsta klass.

Ett spårsystem som man sedan några år tillbaka tar ut avgifter på och det har inte varit några större problem att få turister att betala för att få bästa prepareringen.

– Helt fantastiskt att vi har fått skoteråkare och skidåkare att bidra med så mycket pengar. De flesta betalar gärna om spåren är bra, säger Bruno Sjöberg som sedan 2007 ökat intäkterna när det gäller spåravgifterna från 120 000 kronor till att i år få in 830 000 kronor.

Just nu pågår ett treårigt projekt, Lysande Lofsdalen, där man hoppas kunna utvecklas byn med olika åtgärder. Bland annat hoppas man att projektet ska skapa en bättre trafiksituation i byn och att man ska få ett ännu bättre utbud under exempelvis sommarmånaderna.

Man har även tagit ett initiativ så att Lofsdalen som turistområde får en gemensam design på skyltar och andra detaljer som gör att Lofsdalen synliggörs på ett bättre sätt.

– Arkitekturen i Lofsdalen är en viktig bit, menar projektledaren Håkan Hising.