Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklinggryta med granatäpple och fikon

Elegant och lättfixad bjudmat med doft av rosmarin – imponerande gott!

Annons

4 personer

Det här behöver du:

500 g kycklinginnerfilé

2 msk smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

50 g getost

2 dl crème fraiche

1 dl matlagningsgrädde

1 tsk rosmarin

0,5 tsk honung

2 färska fikon

1 dl granatäpplekärnor

2 msk färsk rosmarin

Så här gör du:

Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna runt om i smör i en stekpanna. Mosa eller riv osten. Vispa ihop crème fraiche, grädde, ost, rosmarin och honung och häll i pannan. Låt koka på svag värme cirka 5 minuter Skär fikonen i klyftor. Lägg dem i pannan och strö över granatäppelkärnor och rosmarin. Servera med klyftpotatis eller ris. Receptet kommer från Arla.