Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kycklinggryta med granatäpple och fikon

Elegant och lättfixad bjudmat med doft av rosmarin – imponerande gott!

Annons

4 personer

Det här behöver du:

500 g kycklinginnerfilé

2 msk smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

50 g getost

2 dl crème fraiche

1 dl matlagningsgrädde

1 tsk rosmarin

0,5 tsk honung

2 färska fikon

1 dl granatäpplekärnor

2 msk färsk rosmarin

Så här gör du:

Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna runt om i smör i en stekpanna. Mosa eller riv osten. Vispa ihop crème fraiche, grädde, ost, rosmarin och honung och häll i pannan. Låt koka på svag värme cirka 5 minuter Skär fikonen i klyftor. Lägg dem i pannan och strö över granatäppelkärnor och rosmarin. Servera med klyftpotatis eller ris. Receptet kommer från Arla.