Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnors företag ska växa i nytt projekt

Cirka en tredjedel av nystartade företag i länet drivs av kvinnor och tillväxten i dessa företag ska undersökas närmare.

Annons

Forskare från Mittuniversitetet inleder ett projekt med kolleger i Tröndelag i Norge och bakgrunden är problem med att skapa tillväxt i kvinnors företag.

– Inom projektet hoppas vi finna olika modeller för hur tillväxt kan stimuleras i företag som ägs av kvinnor. Det finns en stor potential inom dessa företag, men det kan behövas stödsystem och nya tankemönster för att företagen ska växa, säger Yvonne von Friedrichs, docent i företagsekonomi vid Mittuniversitetet.

Under två år ska ett utvecklingsprogram genomföras med ett antal kvinnliga företagare i Jämtland och Tröndelag.

– Deltagarna får ett värdefullt nätverk över landsgränserna. Målet är att entreprenören ska få ökad kompetens och drivkraft för fortsatt tillväxt i sitt företag efter programmets slut, säger Rina Skjaeran vid Tröndelag Forskning och Utveckling i ett pressmeddelande.