Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnorna tar över på Åredagen

Normalt är Åres återkommande näringslivsdag Åredagen en i huvudsak manlig historia, men inte i år. På torsdag tar kvinnorna över.

Åre lyfter gärna fram hur många kvinnoägda företag man har, trots det domineras näringen av män i nästan alla ledande positioner. Exempelvis har största arbetsgivaren Skistar bara två kvinnor i styrelsen och i ledningsgruppen finns inte en enda.

I destinationsbolaget Åreföretagarna är det också manlig dominans i styrelse och ledning. Detsamma gäller för slalomklubben. Det kan tyckas motsägelsefullt eftersom Åre företräder en sport där damsidan länge varit starkast och så många kvinnor jobbar inom turism.

Men på torsdag ska mönstret brytas. Då hålls Åredagen med enbart kvinnor på talarlistan. Äventyrsprofilen Renate Chlumska inleder, därefter blir det talare från Åreföretagarna: Natascha Westling, Annika Stjerna och Malin Steffensen och Anna Wersén från Skistar.

Åredagen hålls två gånger om år, en gång på hösten och en på våren, och arrangeras av Åreföretagarna, Åre kommun och Peak Innovation.