Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnor visionerar om framtidens samhälle

Kloka kvinnor samlas i Hoting och samtalar om framtidens samhälle.

– Om vi aldrig häver upp vår röst så kan vi aldrig förändra någonting, säger Hervor Dahlén.

Annons

Om fredagen samlas ett gäng kvinnor med lång erfarenhet av samhällsbygge till ett seminarium i Hoting.

– Vi vill göra som i Tällberg där kloka människor samlas till goda samtal förutsättningslöst, säger Hervor Dahlén. Samtal är grunden till bra beslut.

Seminariet anordnas av det lokala kvinnliga Resurscentrat och "Plattformen för Socialekonomi i Jämtland/Västernorrland". Samtalsledare är Ann-Britt Grünewald och kvinnorna som samlas kommer från olika plattformar, till exempel politiker, Folkhälsoinstitutet, Röda Korset och Rysslandshjälpen. Tanken är att kunna forma en vision om hur framtiden ska se ut, för den biten saknas anser Hervor Dahlén:

– Om vi aldrig häver upp vår röst så kan vi aldrig förändra någonting. Vi pratar aldrig om viktiga saker och det finns ingen långsiktig vision i samhället. Det blir hela tiden krisutryckningar.

Hotingsamtalen ska dokumenteras i ord och bild, och Hervor Dahlén hoppas att de ska kunna upprepas, växa och bli större undan för undan:

– Den sociala ekonomin känns väldigt viktigt. Att prata om hur folk egentligen har det.