Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnor för mission

Östersundsavdelningen av Kvinnor för mission har haft sin tredje sammankomst för 2014.

Östersundsavdelningen av Kvinnor för mission har haft sin tredje sammankomst för 2014.

Trots ishalka kunde dagens värdinna Elisabeth Granbom hälsa 17 deltagare välkomna. Dagens gäst var Christer Siwertsson, hans fru var tyvärr förhindrad att närvara.

Efter inledning med vårsången "Sov du lilla videung", psalmsång och textläsning, samlades alla vid det eftertraktade kaffebordet. Det sedvanliga lotteriet var slutsålt och de fina vinsterna väntade på glada vinnare.

Ord och bild överlämnades till Siwertsson som berättade om parets fyra år som missionärer i Mocambique, Christer som sjuksköterska och Berit som ansvarig för apoteket. Vi fick verkligen se och höra hur det är att leva och arbeta i den verkliga fattigdomen bland sjuka barn och vuxna.

Under åren kunde det förbättras för människorna tack vare Berits och Christers kontakter, såväl i Jämtlands som andra landsting här hemma i Sverige. Det var fascinerande att på bilderna kunna följa med och se den fantastiska utvecklingen till det bättre. Tack vare bland annat vaccinationer kunde barnen överleva och få en bra tillvaro.

Sjukhus byggdes upp, el ordnades, rent vatten borrades fram. Således något otroligt för människorna i denna del av världen – sådant som är självklart för oss.

Efter föredraget tackades Christer med varma applåder från alla tacksamma åhörare. Många ställde frågor som alla besvarades på ett sakkunnigt sätt.

Anna Österholm