Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnor för mission

Östersundsavdelningen av Kvinnor för mission har haft ett välbesökt årsmöte. Dagen inleddes med parentation som avslutades med psalmen Härlig är jorden.

Ordförande Anna Österholm hälsade alla välkomna och fastslog med säkerhet att ingen annan Kvinnor för mission-avdelning har en egen författare i sin medlemsskara. Blommor och varma applåder till författaren Britt Lindblad.

Berit Hoffman läste texter tillhörande fastlagssöndagen.

I enlighet med valberedningens förslag valdes Stina Eliasson till ordförande och Britt Hoffman till sekreterare för årsmötet.

Verksamhetsberättelsen föredrogs och det framgick att avdelningen haft 16 måndagscaféer med andakt. Samtliga träffar var genomgående välbesökta.

I likhet med föregående år hade ett flertal av medlemmarna deltagit i den av församlingens diakoner välordnade trerätters Nobellunchen. Förutom den goda maten bjöds vi på en mycket trevlig underhållning.

Under året har vi haft två försäljningar i församlingsgården vid Stora kyrkan i Östersund. Förutom inköpstillfällen erbjöds alla möjligheten till lottköp och förtäring av olika slag. Uppskattad underhållning med sång och musik förekom vid båda tillfällena.

Vår kassör, Siv Mellergård, rapporterade att samtliga medel, 33 658 kronor som insamlats under året har sänts via KfM till vårt projekt i Thusanang i Zimbabwe som stöd till aidsdrabbade familjer.

Styrelsen fick följande sammansättning: Anna Österholm, Siv Mellergård, Berit Hoffman, Märta Eriksson, Elisabeth Granbom, Stina Eliasson och Kerstin Wallin. Revisorer: Britt Lindblad och Ulla Svensson Berg.

Till ombud vid Föreningsarkivets årsmöte den 28 april 2014 utsågs Anna Österholm.

Planering för kommande arbetsår genomgicks, först på programmet är vårförsäljningen 20 mars där alla har sina uppgifter.

Maj Gruen Danielsson hade avböjt omval och avtackades med blommor och varma applåder för sina insatser i såväl tal, sång som musik under en lång följd av år.

Ordförande Anna Österholm tackade presidiet för väl genomfört årsmöte och tackade för förtroendet att tillsammans med styrelsen få leda KfM i Östersund ytterligare ett år. Årsmötet avslutades därefter.

Kaffe/te, smörgåstårta och goda kakor samt lotteridragning var dagens sista punkt.

Anna Österholm