Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnojour eller fotboll?

Vi hyresgäster kräver tydliga besked innan valet angående Ö-hems sponsring.

Enligt uppgift uppgår den nu till ca 1.5 miljoner. Vi vill ha klart besked om var de politiska partierna står när det gäller frågan om sponsringen innan valet.

Är det demokratiskt att en politisk styrelse fattar beslut och gör bedömningar om vad som ger oss hyresgäster ökad hemkänsla?

Borde inte hyresgästerna få något inflytande alls i denna fråga?

Borde inte sponsringen ske ute i bostadsområdena för att öka trevnaden där?

Anser kommunens politiker att Östersundhems hyresgäster skall dubbelbeskattas

Jämfört med kommunens övriga skattebetalare för att bidra till ökad tillväxt och trevnad inom kommunen?

På vilket sätt ökar det hyresgästernas hemkänsla att Ö-hem sponsrar fotboll och basket m.m.? Har vi hyresgäster ett större ansvar än kommunens övriga skattebetalare för att till exempel Kvinnojouren får nödvändiga medel för att driva sin verksamhet?

Kan kommunen dra in bidrag till Kvinnojouren och sedan flytta över den kostnaden till Ö-hems hyresgäster? Är inte det en fråga för kommunens alla skattebetalare?

Är det viktigare för Ö-hems hyresgäster att till exempel ge bidrag till bio Regina än att få behålla en grovtvättstuga som innebär att hyresgäster slipper gå två kvarter bort?

Hur ska vi se på kommunala bostadsföretags uppgift att hålla nere hyrorna och göra satsningar

på det som behövs ute i bostadsområdena?

Hur stämmer det med trenden mot en allt mer ökande sponsringspolicy?

Ska verkligen ett allmännyttigt bostadsföretag drivas på exakt samma sätt och med samma vinstkrav som alla andra vinstdrivande företag?

Kkitisk hyresgäst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel