Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnliga företagare visade upp sig på mässa

För andra året anordnade föreningen Helga en företagsmässa för kvinnor i Sveg. Runt 100 personer dök upp när cirka 15 företagare ställde ut på församlingshemmet.

Föreningen Helga anordnade i lördags en företagarmässa tillsammans med Arena för entreprenörskap.

– Företagarna har möjlighet att visa upp sig och även skapa nätverk, säger Gun-Lis Bergman från Arena för entreprenörskap.

Ett hundratal besökare kom till mässan.

Andrea Skott Dahlgren från Funäsdalen visade upp sitt UF-företag Tårtdesign. Hon går tredje året på Hotell- och restaurangprogrammet på Wemerskolan i Hede, en del av Härjedalens gymnasium.

– Det finns inte så mycket bagerier och konditorier i västra Härjedalen, säger Andrea Skott Dahlgren, som designar sina tårtor utifrån kundens önskemål.

Och bra har det gått för Andrea som får många beställningar.

– Inför fars dag gjorde jag elva tårtor. Jag hoppas kunna fortsätta med företaget, men kanske ska utbilda mig först, säger hon.

Mässan bjöd även på uppträdande. Det var Kuda Mangwende från Kvissle utanför Svenstavik som rappade. Han ger ut sin första skiva , That’s him ”, innan månadens slut.

Kuda som hans artistnamn är, har bott i Sverige sedan 2004, innan dess bodde han i London och Zimbabwe. Det var kärleken som tog honom till Kvissle, där han trivs.

– Jag uppskattar naturen, sen får jag spela musik så högt jag vill. Det är även nära att åka in till stan, säger han.

För femte året i rad delade Helga ut årets jämställdhetspris som i år gick till Mosippans teaterförening i Lillhärdal med motiveringen: ”Genom sin föreställning Stor Märet lyfter de upp och levandegör ett stycke kvinnohistoria som berör oss alla. Mosippans teaterförening ger liv åt berättelsen på ett sätt som gör att vi känner oss delaktiga i det som skedde under den häxjakt som nådde Lillhärdal för över fyrahundra år sedan. Stor Märets öde och enorma mod i slutet av Sveriges mest religiöst fanatiska århundrade slutar inte att fascinera, tack vare föreningens duktiga amatörskådespelare, manusförfattare och regissör.”