Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnliga föreningen Gamla Östersund

Den 25 maj hade Kvinnliga föreningen Gamla Östersund sin sedvanliga årsstämma för 53:a gången.

I år fick deltagarna verkligen känna fick känna på mycket kyliga vindar på denna Urbans dag. Hoppas inte att sommaren så skall lända om dagarna Vilhelmina och Blenda får samma väder!

Drygt 90 medlemmar hade infunnit sig i församlingsgården vid Stora kyrkan i Östersund. Ordföranden Gunnel Österberg hälsade alla varmt välkomna och vände sig då speciellt till föreningens nya medlemmar.

Sedvanliga årsstämmoförhandlingar avhandlades och omval samt ett nyval fick styrelsen följande sammansättning: ordförande Gunnel Österberg, vice ordförande Astrid Åsgårdh, sekreterare Marianne Hedman, kassör Anna-Märta Roos-Näslund, ledamöter Märit Dahlgren och Ulla Nordberg samt suppleanter Kia Rydell och Gerd Svärdfeldt. Till revisorer valdes Birgit Larsson och Anneli Nillbrand samt till revisorsuppleant Marie Gidlund och till valberedning Elsa Thand och Ulla Andersson.

Efter föreningsstämman höll Thelma Olsson som vanligt en mycket stämningsfylld parentation över de medlemmar som avlidit under året.

År 2008 beslutades att ett stipendium eller ett bidrag skall delas ut till en kvinna i Östersund med omnejd som har gjort ett gott arbete för vår lilla stad. För andra gången delades detta ut på adventsmötet den 7 december 2009 och vår andra mottagare blev Gunilla Nilsson Edler ”som är den kvinna som på ett fantastiskt sätt har tagit vara på vår historia och som med verklig inlevelse i olika personers skepnad uppträder med otrolig skådespelartalang bland annat på Jamtli och som vandrande guide i Östersund”.

Inför 2010 finns några förslag till ny kvinnlig mottagare av stipendiet, men innan beslut tar föreningen gärna emot fler förslag.

Årets bussresa i augusti är under planering, men resan kommer att gå till någon trevlig plats inte så långt från vår lilla stad. Kallelse kommer att skickas ut i god tid innan resan och föreningen hoppas att många då kan delta.

Efter det att alla avnjutit en god sallad samt kaffe med tårta fick deltagarna avlyssna gruppen Harmoni som bjöd på glad musik och sång!

Ordförande Gunnel Österberg tackade sedan styrelsen för deras arbete under året och även ordförande Gunnel fick ett välment tack från sin styrelse.

De härliga underhållarna avtackades sedan med föreningens jubileumsskrift och därefter önskades alla en riktig skön sommar. Som vanligt gick deltagarna sedan hem med glädje i kroppen efter en trevlig kväll med skön musik och trevligt umgänge.