Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnliga föreningen Gamla Östersund

Kvinnliga föreningen Gamla Östersund har haft sin traditionella adventssammankomst den 26 november 2013. Vi kunde inte glädjas åt att vintern hade kommit till Vinterstaden. Östersund var bland de varmaste i Sverige med +3 grader och ingen snö. Malmö hade -3 grader!

Cirka 100 medlemmar hade infunnit sig till sammankomsten i församlingsgården. Ordförande Astrid Åsgårdh hälsade alla varmt välkomna och vände sig då speciellt till föreningens elva nya deltagande medlemmar.

I år kunde föreningen för femte gången dela ut kulturpriset som enligt tidigare beslut ska tillägnas en kvinna som har gjort något bra för Vår Lilla Stad. Årets mottagare heter Fia Gulliksson och motiveringen lyder: "Fia Gulliksson är 2013 års värdiga mottagare av kulturpriset för sin mycket kreativa och positiva syn på och spridandet av den jämtländska matkulturen över hela Sverige och även i övriga världen. Därtill har hon även bidragit till att öppna den nya fina restaurangen Jazzköket här i Östersund."

Därefter fick vi tillsammans inta en god jultallrik samt kaffe och pannakotta med rårörda blåbär och därefter fick vi avnjuta en fin musikunderhållning med glad julmusik av Bertil Bladhs orkester.

Efter att alla lotter sålts i vårt lotteri gladde vi alla vinnare med många fina vinster.

Avslutningsvis, som vår fina tradition kräver, tände vi alla våra medhavda ljus och sjöng tillsammans med Bertil Bladhs orkester Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad...

Vår ordförande avtackade sedan våra fina musikanter för en skön musikunderhållning. Därefter önskade hon oss alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi gick därefter hemåt alla fyllda med värme efter en som vanligt trivsam kväll med härlig musik och trevligt umgänge.

Marianne Hedman