Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnliga akademiker knöt kontakter på ny arena

Kontaktskapande och nätverksbyggande stod i fokus när QnetZ arrangerade sin första karriärmässa för kvinnliga akademiker.

Annons

– Mässan finansieras av länsstyrelsen och Östersunds kommun, säger Rosi Hoffer som är ordförande i föreningen.

Hittills har inte någon insats riktat sig specifikt till denna målgrupp och siffror visar att allt fler också lämnar länet för att få ett bra jobb.

Men Rosi Hoffer säger att det ändå har skapats jobb för kvinnliga akademiker i Östersund genom de ersättningsjobb som kom till då regementena försvann.

Populäraste inslaget verkade speed dating vara. Här var närmare 40 deltagare föranmälda och flera stod i kö när själva dejtandet kom igång.

Här fick de som var intresserade av nya karriärmöjligheter, söker arbetskraft eller söker nya uppdrag träffa fem kontakter under fem minuter vardera i hopp om att de skulle klicka.

Och de fick endast själv välja en dessa, de övriga fyra hade föreningen redan matchat ihop.

Det kanske var just på grund av detta som QnetZ bestämt sig för at kalla denna första karriärmässa för ”Matchningsdagen”.

Landshövding Britt Bohlin invigde dagen.