Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnan hörde röster i huvudet – berättar om tortyrplanerna

Den mordmisstänkta kvinnan berättade i tingsrätten om rösterna i huvudet och hur hon hade planerat att tortera och döda 43-åringen. Samtidigt säger hon att hon aldrig satte mordplanerna i verket. Något som åklagaren betvivlar.

Under måndagen inleddes rättegången vid Östersunds tingsrätt där en 35-årig kvinna från Östersund står åtalad misstänkt för att i oktober förra året ha mördat en 43-åring i hans lägenhet på Frösön.

Läs även: Kvinna misstänkt för mord

Att kvinnan dödade mannen råder det inga tvivel om. Frågan är om det handlar om ett regelrätt mord eller, som kvinnan hävdar, en ingivelse i stunden där det stod mellan henne och honom.

Läs även: Kvinnan erkänner att hon dödat mannen

Kvinnan säger i rättssalen att hon visserligen tog med sig sin väska till mannens lägenhet där hon hade stoppat ner knivar, en rörtång och en hammare. Men, säger hon, så fort hon kom hem till 43-åringen den där dagen i oktober så förstod hon att hon inte skulle kunna sätta sin plan i verket.

Kvinnan berättar inför rätten att hon länge har mått dåligt och att hon flera gånger har tänkt ta sitt liv. Hon berättar också att hon i många år har hört röster i sitt huvud. Den ena rösten från en tjej, den andra från en kille. De brukar dividera med henne om vad hon ska göra i olika situationer.

Åklagare Emil Westlin ville få svar från kvinnan varför hon gav 43-åringen sömnpiller om hon inte hade tänkt sätta sin plan att döda honom i verket. Kvinnan säger att det var för att hon ville köpa sig tid och slippa ha sex.

Läs även: Hon valde den rosa kniven

Åklagaren ifrågasätter förklaringen och påpekar att kvinnan har ändrat sin berättelse i de olika förhör som hållits med henne. I ett förhör i november sade hon att hon gett 43-åringen olika tabletter för att han skulle somna på sängen så att hon skulle kunna binda honom.

Åklagaren undrar varför hon inte sade sanningen i de första förhören. Kvinnan svarar att hon skämdes för sina störda tankar men att hon senare valt att tala sanning.

Rättegången fortsätter på tisdagen.

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android