Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna vägrade betala för sin mat – misshandlade två personer

En kvinna i 30-årsålder har dömts för misshandel efter att ha beställt mat på ett hotell i Härjedalens kommun. Då hon tidigare tagit en sprinota ombads hon att betala direkt men vägrade och tog till våld.

Händelsen inträffade på ett hotell i Härjedalens kommun den 5 novemeber 2015. Kvinnan är enligt domen psykiskt sjuk och döms till villkorlig dom samt skadestånd.

När kvinnan kom till hotellet för att äta kände hotellpersonalen igen henne då hon tidigare tagit en springnota. För att förhindra att kvinnan skulle smita från betalningen igen ombads hon därför att betala redan vid beställning.

Kvinnan vägrade och i stället tog hon stryptag på en i personalen. En kollega kom till undsättning och fick ett slag i huvudet av kvinnan.

Enligt domen led kvinnan av en allvarlig psykisk strörning. Men tingsrätten anser att rättspsykiatrisk vård är en alldeles för ingripande påföljd och dömmer henne istället till villkorlig dom och 10 000 kronor i skadestånd.

Kvinnan bor i dag på ett LSS-boende och har en etablerad kontakt med psykiatrin.

Mer nyheter:

Teaterskola bjöd på egen pjäs

Lista: Här är eleverna som kom in på gymnasiet till hösten i länet

Vittne såg bilist köra av vägen – föraren misstänks för rattfylleri

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app