Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna misstänks för sexuellt övergrepp mot barn

En kvinna i länet sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn samt utnyttjande av för sexuell posering.

Annons

Kvinnan förnekar brott men enligt häktningsbeslutet ska övergreppen ha pågått i två år. Kvinnan häktades i förra veckan och ska innan dess ha varit anhållen i sin frånvaro enligt P4 Jämtland.

Enligt häktningsbeslutet är kvinnan på sannolika skäl misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn, grovt brott, samt utnyttjande av barn för sexuell posering. Övergrepp som ska ha begåtts från mitten av maj 2010 till början av april förra året. Kvinnan häktades den 29 augusti och åtal ska vara väckt senast den 12 september. Som särskild häktningsgrund anges att det finns risk att kvinnan underröjer bevis eller på något annat sätt försvårar utredningen.

Länstidningen har försökt nå förundersökningsledaren Märta Warg samt kvinnans försvarsadvokat Michael Olofsson utan resultat.