Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna lurade till sig hundratusentals kronor

En 34-årig kvinna förde över mer än 200 000 kronor från en nu avliden kvinnas konto till sitt eget. Det påstår åklagaren, som nu har åtalat 34-åringen för tre brott.

Den brottslighet som kvinnan nu åtalas för ska ha skett mellan vintern 2012 och sommaren 2013. Den 34-åriga kvinnan från Strömsunds kommun ska då enligt åklagaren ha lurat av en annan kvinna totalt 277 028 kronor. Enligt åtalet skedde detta vid 135 tillfällen. Åklagaren påstår också att 34-åringen använt mer än 10 000 kronor från den andra kvinnans konto för att betala sina egna räkningar.

34-åringen åtalas även för behörighetsmissbruk då hon enligt åklagaren använt sin dåvarande arbetsgivares företagskort vid tolv tillfällen för att göra egna inköp för mer än 100 000 kronor. Kvinnan ska även ha handlat för eget bruk på en mataffär och hävdat att hon handlat för arbetsgivarens räkning. För det åtalas hon för bedrägeri.