Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna kränktes av uppsökande man

Mannen besökte kvinnan på hennes arbetsplats, skickade meddelanden på Facebook och ringde henne.
Nu döms mannen för ofredanden.

Under tre månader med start i februari 2013 sökte mannen upp kvinnan både på hennes arbetsplats och via telefonsamtal och meddelanden. Händelsen startade med att mannen besökte en släkting på Östersunds sjukhus där kvinnan arbetade. Efter det blev besöken från mannen fler. Under hösten samma år började mannen skriva till kvinnan på Facebook från olika konton. Kvinnan bad honom att sluta ta kontakt med henne men trots det fortsatte mannen. Mannen ringde även till kvinnans mobiltelefon ett flertal gånger.

Kvinnan kände obehag och blev rädd för mannen. Under en period gick hon också andra vägar till jobbet och fick reda på kollegor att hade varit på hennes arbetsplats och letat efter henne.

Mannen nekar till att han över huvud taget skulle ha gjort sig skyldig till det han misstänks för. Mannen menar bland annat att de konton som använts på Facebook inte ska ha skapats av honom utan av någon okänd person.

Tingsrätten anser att mannen är skyldig till ofredande av kvinnan och att kvinnans berättelse om vad hon upplevt bedöms som trovärdig. Tingsrätten anser att brottet har inneburit en allvarlig kränkning av kvinnans personliga integritet. Utöver den summan ska mannen betala 500 kronor till brottsofferfonden. Mannen döms till dagsböter 60 å 50 kronor.