Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna frisläppt efter knivangrepp

En 21-årig kvinna som är misstänkt för grov misshandel efter ett knivangrepp på juldagen släpptes på eftermiddagen i går.

Annons

När häktningsförhandlingen var över kunde kvinnan åka hem till sin bostad i södra delarna av länet.

Tingsrätten kom fram till att misstankarna om grov misshandel mot kvinnan kvarstår, men att det inte är någon större risk för att hon ska begå nya brott och påverka utredningen.

Därför släpptes hon.

Det var i samband med att kvinnan besökte en fest i en lägenhet på juldagen som det blev bråk. Uppfattningarna går delvis isär om hon var bjuden på festen eller inte.

– Hon blev utmotad och uppfattade det själv som att hon fick ta emot stryk vid utfösningen ur lägenheten, enligt åklagare Lillemor Ersberg.

Sedan kvinnan bryskt blivit avvisad från festen gick hon hem till sin bostad och hämtade en kniv. Därefter gick hon tillbaka till lägenheten där en man då blev knivhuggen i sin högra axel av kvinnan.

Under häktningsförhandlingen erkände kvinnan misshandel. Hon redogjorde för att hon efter angreppet återvände till sin bostad och sköljde av kniven. Därefter ska både kvinnan och en syster till henne ha tagit kontakt med polisen.

Enligt uppgifter i förundersökningen skickade kvinnan ett SMS till sin syster med formuleringen: ”Jag högg killen i ryggen”.

När polisen anlände till orten beslagtogs två knivar. En kniv som kvinnan hade på sig och den hon använde.

Enligt kvinnan hade hon druckit stora mängder alkohol och blev även nojig under juldagskvällen, på grund av kvardröjande effekter från ett haschrus på julafton.

I sitt påverkade tillstånd hade kvinnan föreställningar om att folk var ute efter henne. För att känna sig säker tog hon med sig en kniv från bostaden och gick tillbaka till festen.

Enligt polisen ska ytterligare tre vittnen höras om vad som hände på festen innan kniven kom till användning.

Mer läsning

Annons