Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna föll ur Åregondolen

En kvinna i 50-årsåldern skadades allvarligt när hon föll ur gondolliften i Åre strax efter klockan två på onsdagseftermiddagen.

– Hon fastnade i en dörr på något sätt och ramlade ut från gondolen i samband med starten, säger Stefan Fredriksson som arbetar som vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.

Skistar rapporterar att kvinnan först föll två meter och sedan två meter till för att landa cirka fyra-fem meter under påstigningsplattformen. Hon fördes sedan akut till Östersunds sjukhus.

Stefan Fredriksson rapporterar att polisen kommer att fortsätta utreda olyckan för att ta reda på vad som har gått snett men sade under onsdagskvällen att kvinnan som en följd av sina skador inte hade kunnat höras.

– Vi har fått uppgifter från sjukhuset att vi inte kan prata med henne eftersom hon är nedsövd.

Personalen vid intensivvårdsavdelningen på Östersunds sjukhus bekräftar att kvinnan är allvarligt skadad men att skadorna inte är livshotande.