Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna fick hämta ut efterlyst pass

Polisen lämnade ut ett pass till kvinna i Östersund trots att passet var spärrat.

Det fick till följd att kvinnan senare fastnade i Skottland och hon fick information om att passet var eftersökt av interpool.

Kvinnan har nu anmält händelsen till Justitieombudsmannen.

Kvinnans pass försvann under en vistelse i Oslo. Den som hittade passet lämnade det till norsk polis. Passet spärrades och den norska polisen skickade till polismyndigheten i Östersund där kvinnan hämtade ut det.

Efter det använde kvinnan sitt pass under flera resor men vid en resa till Skottland fungerade det inte.

"Jag fick den informationen att mitt pass var eftersökt av Interpol och jag blev hänvisad till Svenska ambassaden", skriver kvinnan i anmälan.

Där fick hon köpa ett nytt tillfälligt pass för att ta sig hem.

"Situationen som uppstod i säkerhetskontrollen var fruktansvärt pinsam då jag blev taget åt sidan och fick försvara mig inför säkerhetsvakterna".

Problemet var att när hon hämtade ut passet, i Östersund, fick hon ingen information om att det var spärrat. Trots det kunde hon använda det på flera resor tills den dagen i Skottland.

Kvinnan anser att bristen på information försatt henne i pinsamma situationer, onödiga utlägg och en förstörd resa.