Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna erkänner stort antal narkotikaaffärer

Kvinnan som är misstänkt huvudman i den narkotikarättegång som pågår i Östersund just nu uppger att hon sålt narkotika för att finansiera sitt eget missbruk.

I går inleddes rättegången mot den 19-åriga kvinna som enligt åklagaren stått bakom många narkotikaaffärer i Östersund under det sista halvåret.

19-åringen berättade att hon tagit amfetamin första gången när hon var i 13-årsåldern, men att hon under perioder varit drogfri, bland annat i samband med att hon vårdades på Hasselakollektivet.

Under hösten 2009 hade dock hennes missbruk tilltagit igen och hon använde amfetamin och narkotikaklassade tabletter. Hur mycket amfetamin hon brukar använda hade dock kvinnan problem med att ge något rakt svar på.

– Det är svårt att säga, det beror på flera saker om det är bra grejer till exempel, uppgav hon vid rättegången. Jag brukar använda ganska lite bara så att jag blir lugn av det.

19-åringen säger att hon sålt narkotika till andra för att finansiera sitt eget missbruk. Men någon bild av hur många människor hon gjort narkotikaaffärer med vet hon inte.

– Det är ju hur många som helst, säger hon. Det är omöjligt att säga det går runt, runt, man köper och säljer.

Någon uppfattning om hur många gram amfetamin hon har sålt saknar 19-åringen.

– Det är omöjligt att säga, uppger hon.

Det var i december polisen i Östersund fick upp ögonen för kvinnan. Sedan dess har flera husrannsakningar gjorts i kvinnans hem och polisen har hittat olika tecken på att narkotikahandel pågått i lägenheten.

Rättegången kommer att pågå i flera dagar. Åtalet innefattar 26 narkotikaaffärer som kvinnan enligt åklagaren varit inblandad i. Omkring 20 personer är namngivna i åtalet, då kvinnan misstänks ha gjort olika narkotikaaffärer