Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna dömd för hot mot tjänsteman

En kvinna i Härjedalen döms till 40 dagsböter för hot mot en socialsekreterare. Brottet är att bedöma som ringa då rätten inte ser dessa som allvarligt menade och påföljden blev därför dagsböter.

Under 2012 hade en socialsekreterare i Härjedalen och den dömda kvinnan återupprepade kontakter i samband med ett ärende. Efter viss oenighet de båda emellan blev kvinnan upprörd och hotfull mot socialsekreteraren, enligt domen.

Tingsrätten finner det styrkt att kvinnan sagt att om hon såg socialsekreteraren på byn så skulle hon köra över denne med sin bil och även att hon skulle skära halsen av socialsekreteraren. Med hänsyn till att det varit fråga om upprepade hot anser tingsrätten att gärningen begåtts med uppsåt.

De två parterna har enbart talat i telefon med varandra och aldrig träffats. Socialsekreteraren säger att rädslan inte fanns för att hoten skulle bli allvar. Kvinnans situation gör också att rätten inte bedömer hoten som allvarliga utan mer som ett resultat av en känsla av maktlöshet. Sammantaget gör dessa omständigheter att gärningen bedöms som ringa.