Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna död i lägenhetsbrand

En kvinna i 50-årsåldern fick föras till sjukhus efter en brand i ett flerfamiljshus tidigt på tisdagsmorgonen. Hon avled senare av sina skador.

Strax före klockan 05.00 på tisdagen larmades räddningstjänsten till en brand i ett flerfamiljshus i Östersund. Lägenheten var rökfylld och rökdykare fick kopplas in för att lokalisera branden. På plats hittades en person som fick föras med ambulans till sjukhus.

Det var en kvinna i 50-årsåldern som fick föras till sjukhus. Hennes liv gick inte att rädda. Polisen misstänker mordbrand.

– Vi har haft tekniker på plats och har gjort en teknisk undersökning. Rubriceringen är mordbrand eftersom vi inte vet vad som orsakade branden. Vi får se om undersökningen kan ge svar på det, säger Tim Persson, vakthavande polisbefäl.

Branden kunde släckas men det är i nuläget oklart hur den kunde starta.

– Det var sotigt överallt i lägenheten och jag skulle nog säga att den måste totalsaneras, säger Maja Norling, inre befäl vid räddningstjänsten Östersund.